Serowe tosty z patelni

Witam!
Dzisiaj szybki, prosty i pyszny przepis na serowe tosty z patelni.
Nigdy nie miałem opiekacza ani tostera, a takie tosty uwielbiam. Po zastanowieniu, spróbowałem zrobić je na patelni. Wyszły wspaniałe!

Składniki (na 2 tosty):
  • 4 kromki razowego chleba (po dwie na jeden tost);
  • łyżeczka masła;
  • 2 plastry sera żółtego;
  • zioła (u mnie czubryca zielona).
Przygotowanie:
  • 2 kromki, jedną na każdy tost, smarujemy cienko masłem;
  • Na masło dajemy ser żółty;
  • Tak przygotowane dwie kromki przykrywamy drugimi do pary;
  • Tosty dajemy na rozgrzaną, suchą patelnię i podpiekamy około 2-3 minuty z każdej strony (możemy je przygniatać, aby było lepsze wrażenie tostów z opiekacza);
  • Minutę przed zdjęciem tostów, na patelnię sypiemy łyżeczkę ziół, aby dały aromat naszym tostom;
  • Wykładamy i zjadamy najlepiej gorące, prosto z patelni.
Rada: Można podawać je z różnymi sosami, wtedy są jeszcze smaczniejsze. Ja bardzo lubię je jeść z dipem musztardowo-ketchupowym.

Bardzo łatwe do zrobienia, pyszne, a co najważniejsze - wszystkie produkty dostępne są w każdym sklepie.

Uwielbiam śniadania z tymi tościkami. Są obłędne!








Pozdrawiam i do zobaczenia! :)

Komentarze

  1. Przeczytałam i ślinka mi leci na takiego tosty .Idę sobie zrobić :)) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedyś takie często robiłam. Ależ mi smaka narobiłeś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aż dzieciństwo nam się przypomina :D I do tego litry ketchupu zawsze były :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie tościki to pyszności! U moich rodziców jest opiekacz, więc jako nastolatka tościkami rozpieszczałam się bardzo często.

    OdpowiedzUsuń
  5. Dawno już nie jadłam tostów i wypadało by w końcu zrobić. Twoje wyglądają bardzo smakowicie - ser i zioła to najlepsze dodatki do tostów :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O rany, chyba się wproszę, 100 lat nie jadłam takich tościków! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. takich tostów jeszcze nie jadłam, wyglądają pysznie! obserwuję :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci gościu za każdy komentarz! ♥

Popularny post

Kategorie

Ananas Baba Banany Batat Białe Bigos Boczek Boczniaki Bolognese Brokuł Bułka Carbonara Carving Cebula Chleb Chorizo Ciasta i desery Ciastka Ciasto Ciasto francuskie Cukier Cukinia Curry Cykliczne kolorki Cynamon Czekolada Czosnek Dania główne Dania jednogarnkowe Deser Do kawy Do makaronu Dodatki Drożdżowe Drób Dynia Farsz Fasola Faszerowane Feta Gotowane Grejpfrut Grill Grzyby Gulasz Hamburger Indyk Inne Jabłko Jagnięcina Jajko Jak zrobić? Jałowiec Jarmuż Jogurt Kajmak Kalafior Kapusta Kapusta kiszona Karmelizacja Kasza jaglana Kebab Kiełbasa Kolacje Krem Kruche Kuchnia amerykańska Kuchnia angielska Kuchnia góralska Kuchnia grecka Kuchnia hiszpańska Kuchnia meksykańska Kuchnia polska Kuchnia węgierska Kuchnia włoska Kukurydza Kurczak Łatwe Majonez Makaron Marchew Mascarpone Mięso Mięso mielone Mozzarella Mus Musztarda Na grilla Nadziewane Napój Obiady Ogórek Ogórek kiszony Oliwa Oliwki Orzeźwiające Oscypek Owoce Papryka Pasta Pieczarki Pierniki Pierogi Pietruszka Pikantne Placki Płatki owsiane Po hawajsku Podgrzybki Pomidor Por Portobello Potrawy z parowaru Potrawy z patelni Propozycje Przekąski Pulpety Rady Rodzynki Roladki Ryż Rzodkiewka Sałata Sałatki Seler Ser Słodki ziemniak Słodkie Sok Sos Sos czosnkowy Sos owocowy Sos sojowy Spaghetti Staropolskie Suszone grzyby Suszone owoce Sycące Szczypiorek Szpinak Szybkie Szynka Śmietana Śniadania Tortille Tosty Trawa cytrynowa Twaróg Vinegret Wafle Warzywa Wegetariańskie Wielkanoc Wieprzowina Wiórki kokosowe Włoszczyzna Wołowina Z niezdrowego na zdrowe Z piekarnika Zapiekanka Zdrowe Ziemniaki Zioła Zupy

Etykiety

Ananas Baba Banany Batat Białe Bigos Boczek Boczniaki Bolognese Brokuł Bułka Carbonara Carving Cebula Chleb Chorizo Ciasta i desery Ciastka Ciasto Ciasto francuskie Cukier Cukinia Curry Cykliczne kolorki Cynamon Czekolada Czosnek Dania główne Dania jednogarnkowe Deser Do kawy Do makaronu Dodatki Drożdżowe Drób Dynia Farsz Fasola Faszerowane Feta Gotowane Grejpfrut Grill Grzyby Gulasz Hamburger Indyk Inne Jabłko Jagnięcina Jajko Jak zrobić? Jałowiec Jarmuż Jogurt Kajmak Kalafior Kapusta Kapusta kiszona Karmelizacja Kasza jaglana Kebab Kiełbasa Kolacje Krem Kruche Kuchnia amerykańska Kuchnia angielska Kuchnia góralska Kuchnia grecka Kuchnia hiszpańska Kuchnia meksykańska Kuchnia polska Kuchnia węgierska Kuchnia włoska Kukurydza Kurczak Łatwe Majonez Makaron Marchew Mascarpone Mięso Mięso mielone Mozzarella Mus Musztarda Na grilla Nadziewane Napój Obiady Ogórek Ogórek kiszony Oliwa Oliwki Orzeźwiające Oscypek Owoce Papryka Pasta Pieczarki Pierniki Pierogi Pietruszka Pikantne Placki Płatki owsiane Po hawajsku Podgrzybki Pomidor Por Portobello Potrawy z parowaru Potrawy z patelni Propozycje Przekąski Pulpety Rady Rodzynki Roladki Ryż Rzodkiewka Sałata Sałatki Seler Ser Słodki ziemniak Słodkie Sok Sos Sos czosnkowy Sos owocowy Sos sojowy Spaghetti Staropolskie Suszone grzyby Suszone owoce Sycące Szczypiorek Szpinak Szybkie Szynka Śmietana Śniadania Tortille Tosty Trawa cytrynowa Twaróg Vinegret Wafle Warzywa Wegetariańskie Wielkanoc Wieprzowina Wiórki kokosowe Włoszczyzna Wołowina Z niezdrowego na zdrowe Z piekarnika Zapiekanka Zdrowe Ziemniaki Zioła Zupy

Moja lista blogów

Prawa autorskie

Wszystkie moje teksty i zdjęcia na blogu "Pysznie, smacznie, kolorowo!" są chronione prawem autorskim na mocy: Dz. U. 1994 nr 24 poz. 83, Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Wykorzystanie ich wymaga mojej zgody!

Translate

Obserwatorzy