Wiosenny twarożek
Kolejnym przepisem na dziś będzie wiosenny twarożek, który jest moim ulubionym dodatkiem do kanapki na śniadania i kolacje od zawsze. Uwielbiam! ♥
Składniki:
Twarożek jest najpyszniejszy z chlebem i jogurtem. Może posłużyć również jako mała przystawka. Mniam! :)
Składniki:
- 400 g twarogu półtłustego;
- 3 rzodkiewki;
- 1⁄4 ogórka;
- pół pomidora malinowego;
- pęczek szczypiorku;
- mała czerwona cebula;
- mały plaster papryki czerwonej;
- sól, pieprz.
- Twaróg kruszę na malutkie cząsteczki albo mielę w maszynce do mielenia;
- Rzodkiewki i ogórka trę na tarce o małych oczkach;
- Pomidora, paprykę, cebulkę i szczypiorek kroję w drobną kostkę;
- Wszystkie składniki dokładnie mieszam, do uzyskania jednolitej masy.
Twarożek jest najpyszniejszy z chlebem i jogurtem. Może posłużyć również jako mała przystawka. Mniam! :)
Miska takiego twarożku plus opakowanie wafli gryczanych i jesteśmy raju :D
OdpowiedzUsuń