Grillowane banany z cynamonem

Witam!
Dzisiaj przed Wami pierwsza grillowa propozycja - banany z cynamonem. Może nazwa i składniki banalne, ale ich połączenie, a także sposób przygotowania spowoduje, że efekt końcowy jest fantastyczny!

Składniki:
  • 3 banany (oczywiście można więcej, ale ja podaję ilości jakich się zawsze trzymam);
  • 3 łyżeczki cynamonu;
  • 3 łyżeczki cukru;
  • gęsta śmietana.
Przygotowanie:
  • Banany przekrawam wzdłuż na dwie równe części, prostopadle do osi;
  • Przyprawiam je cynamonem i cukrem (na każdą połówkę po pół łyżeczki cukru i cynamonu);
  • Przyprawione banany owijam folią aluminiową i wstawiam do lodówki na 1-2 godziny, aby się schłodziły i przeszły smakami;
  • Po tym czasie wstawiam na rozgrzany ruszt (z folią oczywiście) i grilluję po 5 minut z każdej strony;
  • Grillowane banany podaję z łyżką gęstej, kwaśnej śmietany, aby przełamać słodycz deseru.

Smacznego! :)

Komentarze

  1. Ooo na banany z grilla to byśmy się skusiły :) No i koniecznie z cynamonem <3

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję Ci gościu za każdy komentarz! ♥

Popularny post

Kategorie

Ananas Baba Banany Batat Białe Bigos Boczek Boczniaki Bolognese Brokuł Bułka Carbonara Carving Cebula Chleb Chorizo Ciasta i desery Ciastka Ciasto Ciasto francuskie Cukier Cukinia Curry Cykliczne kolorki Cynamon Czekolada Czosnek Dania główne Dania jednogarnkowe Deser Do kawy Do makaronu Dodatki Drożdżowe Drób Dynia Farsz Fasola Faszerowane Feta Gotowane Grejpfrut Grill Grzyby Gulasz Hamburger Indyk Inne Jabłko Jagnięcina Jajko Jak zrobić? Jałowiec Jarmuż Jogurt Kajmak Kalafior Kapusta Kapusta kiszona Karmelizacja Kasza jaglana Kebab Kiełbasa Kolacje Krem Kruche Kuchnia amerykańska Kuchnia angielska Kuchnia góralska Kuchnia grecka Kuchnia hiszpańska Kuchnia meksykańska Kuchnia polska Kuchnia węgierska Kuchnia włoska Kukurydza Kurczak Łatwe Majonez Makaron Marchew Mascarpone Mięso Mięso mielone Mozzarella Mus Musztarda Na grilla Nadziewane Napój Obiady Ogórek Ogórek kiszony Oliwa Oliwki Orzeźwiające Oscypek Owoce Papryka Pasta Pieczarki Pierniki Pierogi Pietruszka Pikantne Placki Płatki owsiane Po hawajsku Podgrzybki Pomidor Por Portobello Potrawy z parowaru Potrawy z patelni Propozycje Przekąski Pulpety Rady Rodzynki Roladki Ryż Rzodkiewka Sałata Sałatki Seler Ser Słodki ziemniak Słodkie Sok Sos Sos czosnkowy Sos owocowy Sos sojowy Spaghetti Staropolskie Suszone grzyby Suszone owoce Sycące Szczypiorek Szpinak Szybkie Szynka Śmietana Śniadania Tortille Tosty Trawa cytrynowa Twaróg Vinegret Wafle Warzywa Wegetariańskie Wielkanoc Wieprzowina Wiórki kokosowe Włoszczyzna Wołowina Z niezdrowego na zdrowe Z piekarnika Zapiekanka Zdrowe Ziemniaki Zioła Zupy

Etykiety

Ananas Baba Banany Batat Białe Bigos Boczek Boczniaki Bolognese Brokuł Bułka Carbonara Carving Cebula Chleb Chorizo Ciasta i desery Ciastka Ciasto Ciasto francuskie Cukier Cukinia Curry Cykliczne kolorki Cynamon Czekolada Czosnek Dania główne Dania jednogarnkowe Deser Do kawy Do makaronu Dodatki Drożdżowe Drób Dynia Farsz Fasola Faszerowane Feta Gotowane Grejpfrut Grill Grzyby Gulasz Hamburger Indyk Inne Jabłko Jagnięcina Jajko Jak zrobić? Jałowiec Jarmuż Jogurt Kajmak Kalafior Kapusta Kapusta kiszona Karmelizacja Kasza jaglana Kebab Kiełbasa Kolacje Krem Kruche Kuchnia amerykańska Kuchnia angielska Kuchnia góralska Kuchnia grecka Kuchnia hiszpańska Kuchnia meksykańska Kuchnia polska Kuchnia węgierska Kuchnia włoska Kukurydza Kurczak Łatwe Majonez Makaron Marchew Mascarpone Mięso Mięso mielone Mozzarella Mus Musztarda Na grilla Nadziewane Napój Obiady Ogórek Ogórek kiszony Oliwa Oliwki Orzeźwiające Oscypek Owoce Papryka Pasta Pieczarki Pierniki Pierogi Pietruszka Pikantne Placki Płatki owsiane Po hawajsku Podgrzybki Pomidor Por Portobello Potrawy z parowaru Potrawy z patelni Propozycje Przekąski Pulpety Rady Rodzynki Roladki Ryż Rzodkiewka Sałata Sałatki Seler Ser Słodki ziemniak Słodkie Sok Sos Sos czosnkowy Sos owocowy Sos sojowy Spaghetti Staropolskie Suszone grzyby Suszone owoce Sycące Szczypiorek Szpinak Szybkie Szynka Śmietana Śniadania Tortille Tosty Trawa cytrynowa Twaróg Vinegret Wafle Warzywa Wegetariańskie Wielkanoc Wieprzowina Wiórki kokosowe Włoszczyzna Wołowina Z niezdrowego na zdrowe Z piekarnika Zapiekanka Zdrowe Ziemniaki Zioła Zupy

Moja lista blogów

Prawa autorskie

Wszystkie moje teksty i zdjęcia na blogu "Pysznie, smacznie, kolorowo!" są chronione prawem autorskim na mocy: Dz. U. 1994 nr 24 poz. 83, Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Wykorzystanie ich wymaga mojej zgody!

Translate

Obserwatorzy